monohiša

katus.eu

lokacija: kjerkoli na zemlji
leto projekta: 2015
leto izgradnje: –
površina: 14 m2, 20m2, 25m2
tip: stanovanjski
vir: naročilo
naročnik: katus.eu

projektna skupina: Aljoša Dekleva, Tina Gregorič, Naia Sinde


Enostavni in atraktivni sistem hiš omogoča, da te delujejo kot dodatna neodvisna bivališča na vrtu za hišo, kot hiša za goste ali počitniško zatočišče obkroženim z naravo. Enote so na voljo v treh različnih velikostih, ki izpolnjujejo različne potrebe: S – 14 m2, M – 20 m2 in L – 25 m2. Zunanje dimenzije 3.55m v širino na 5.65m, 7.45m ali 9.35m v dolžino in 3.50m v višino omogočajo da je vnaprej izvedena v obratu izvajalca in pripeljana na lokacijo. Zaradi tega v kombinaciji z enostavnim konstrukcijskim konceptom je hiša cenovno dostopna.

Pazljiv izbor detajlov in kvalitetnih materialov naredijo hišo dober produkt za prijetno uporabo. Funkcionalna organizacija notranjosti je zasnovana z ‘servisnim pasom’, ki omogoča, da so vsi servisi in skladiščni programi skrbno pozicionirani na eno stranico volumna, medtem ko je večina ostalega prostora povsem praznega in fleksibilnega.

Servisi vključujejo kompaktno kopalnico, integrirano posteljo/kavč (ki se lahko pretvori v posteljo), mini kuhinji in shrambo. Bivanjski, kuhinjski, jedilni in spalni prostori so en velik prostor, ki se lahko prilagaja posameznikovim potrebam.

Načrtovan je tudi povsem prazna enota, ki je lahko uporabljena kot lupina kateregakoli programa bodočega uporabnika. Tri okna so postavljena strateško, da omogočajo kar najboljše pogoje naravne osvetlitve in so optimalna ventilacija notranjih prostorov. Dnevni prostor ima eno veliko vhodno drsno okno, ki poveča notranjost v zunanji prostor in se razteza na veliko zunanjo teraso.